29 Юни - ПетровденИмен ден празнуват:КАМЕН, КАМЕН, КРЕМЕНА,ПАВЕЛ, ПАВЕЛ, ПАВЛА, ПАВЛИНА, ПАВЛЕТА, ПАВЛЕТА, ПАВЛЕТИ, ПАВЛИН, ПАВЛИН,ПАВЛИНА, ПАНАЙОТ, ПАНАЙОТ, ПЕЙО, ПЕЙО, ПЕЙЧО, ПЕЙЧО, ПЕЙЯ, ПЕТРА, ПЕТРА, ПЕТРАНА, ПЕТРАНКА, ПЕТРАНА, ПЕТЪР, ПЕТЪР, ПЕТЬО, ПЕТЬО, ПЕТЯ, ПЕТЯ, ПОЛИМЕН,ПОЛИНА, ПОЛИНА,

...
29 Юни - ПетровденИмен ден празнуват:КАМЕН, КАМЕН, КРЕМЕНА,ПАВЕЛ, ПАВЕЛ, ПАВЛА, ПАВЛИНА, ПАВЛЕТА, ПАВЛЕТА, ПАВЛЕТИ, ПАВЛИН, ПАВЛИН,ПАВЛИНА, ПАНАЙОТ, ПАНАЙОТ, ПЕЙО, ПЕЙО, ПЕЙЧО, ПЕЙЧО, ПЕЙЯ, ПЕТРА, ПЕТРА, ПЕТРАНА, ПЕТРАНКА, ПЕТРАНА, ПЕТЪР, ПЕТЪР, ПЕТЬО, ПЕТЬО, ПЕТЯ, ПЕТЯ, ПОЛИМЕН,ПОЛИНА, ПОЛИНА,
Коментари Харесай

Над 30 имена с имен ден на 29 юни

29 Юни - Петровден

Имен ден честват:

КАМЕН, КАМЕН, КРЕМЕНА,ПАВЕЛ, ПАВЕЛ, ПАВЛА, ПАВЛИНА,

 ПАВЛЕТА, ПАВЛЕТА, ПАВЛЕТИ, ПАВЛИН, ПАВЛИН,ПАВЛИНА, 

ПАНАЙОТ, ПАНАЙОТ, ПЕЙО, ПЕЙО, ПЕЙЧО, ПЕЙЧО, ПЕЙЯ, ПЕТРА, 

ПЕТРА, ПЕТРАНА, ПЕТРАНКА, ПЕТРАНА, ПЕТЪР, ПЕТЪР, ПЕТЬО, 

ПЕТЬО, ПЕТЯ, ПЕТЯ, ПОЛИМЕН,ПОЛИНА, ПОЛИНА, ПОЛИ
Информация за Петровден
На този ден църквата празнува паметта на двамата Христови апостоли - Петър и Павел. Като ревностни разпространители на християнството те претърпяват доста премеждия и гонения и са наречени " първовърховни престолници и космополитен учители ".

Според националните вярвания Св. Петър е ключар на райските порти  и основен съдник на човешките грехове, който дефинира коя душа е праведна и почтена да влезе в парадайса.
Обреди и обичаи на Петровден
На този ден се коли „ петровско пиле ”. Рано сутринта дамите носят в черквата колак и ранни ябълки - петровки. Осветени от свещеника, те носят здраве.  На този ден не трябва да се прави значима земеделска работа. При суша се прави молебен за дъжд.

В някои краища народът празнува Св. Павел на идващия ден 30 юни - Павльовден.

Още за празника: 

По традиция на Петровден на трапезата се подрежда празнично ядене „ бял мъж ” или „ кутмач ” (бито прясно сирене, пържено с брашно), петровското пиле, прясна пита, баница с масло и сирене, тиквеник.
Жените отнасят в църквата ритуален колак и първите узрели ябълки петровки, с цел да ги освети свещеникът. После ги раздават за здраве, изключително в случай че в фамилията има умряли деца. Това поверие е обвързвано с националните показа за райската градина.
В националните показа Св. Петър е добър дъртак, облечен в бели облекла. П

ри подялбата на света сред светците на него се паднало да държи ключовете от райските двери. В райската градина растяло златно ябълково дърво, към което като мушици и пчелички кръжали душите на умрелите деца. Когато майките им раздавали ябълки на Земята, Св. Петър им разрешавал да късат плодове от райското дърво. Майките на тези деца не трябва да хапват от ябълките. В църквата се носят петровски хлябове и ябълки-петровки, освещават се и се раздават на родственици и съседи.  До този ден е забрането да се ядат ябълки.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР